GR5 Van Ribeauville naar St. Hippolyte – zomer 2015

GR5 Van Ribeauville naar St. Hippolyte – zomer 2015

Opnieuw met Op Stoute Schoenen (de formule bevalt me goed) loop ik in 2015 van Ribeauville naar St. Hippolyte. Onderweg wordt het landschap ruiger en maken de heuvels plaats voor wat ik als Nederlander toch al wel bergen vindt. Deze bergen hebben ook namen als Col du Calvaire, Grand Ballon, Ballon d’Alsace en Col des Perches. Namen die ik al snel associeer met bergen. De route voert langs Aubure, Mittlach, Thann, Cernay, Giromagny naar Brevilliers. Dan door naar Vandoncourt en eindigend in St. Hippolyte. Het zijn behoordelijk afstanden, die extra zwaar zijn door de hoogteverschillen. In totaal lopen we 228 kilometer. De Grand Ballon is het hoogste punt op 1380 meter hoogte. Vanuit Ribeauvill√© trekken we opnieuw de Vogezen in. We lopen nu over de hoogste toppen zoals de Hohneck (1362 m.), de Grand Ballon (1424 m.) en de Ballon d’Alsace (1247 m.). We lopen over de kam (crete) van de Vogezen en wanen ons soms in de Alpen, inclusief weide, koeien met bellen en alpenhuisjes. Dan dalen we af naar het waterrijke gebied tussen Vogezen en Jura met zijn verstilde dorpjes, meren en riviertjes. Het duurt vervolgens niet lang of we merken al weer de eerste stijgingen van het Jura-gebergte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *