Etappe 7

Etappe 7

Afgelopen weekend was het natuurlijk weer uitgesproken weer om een stukje te gaan lopen. Ik had niet voldoende tijd om er een heel weekend van te maken, dus heb ik de ‘restetappe’ van de vorige keer opgepakt. Het was niet ver, vanuit Hardinxveld-Giessendam naar Gorinchem, dus heb ik alle tijd. En vreemd genoeg gaat het dan ook een stuk langzamer. Ondanks dat ik voldoende tijd heb, sla ik de koffie bij het beginpunt maar over, want zo gezellig is het niet in Hardinxveld-Giessendam. Het eerste stuk loopt langs het spoor. Niet heel spannend, maar wel leuk om de huizen in deze buurt een beetje te bekijken. Als snel steekt de route het spoor over, en loopt verder door een prachtig gelegen volkstuintjescomplex. Er zijn weinig mensen op het complex, maar misschien komt dat omdat het zondagochtend vroeg is. Aan het weer zal het niet liggen. EĆ©n van de tuintjes heeft zelfs een gezellige rustplek gemaakt voor Pelgrims, met een Pelgrimsbankje, een gastenboek en zelfs eten en drinken in een kastje. Ik besluit hier mijn eigen meegebrachte koffie op te drinken, ook al ben ik pas net onderweg (toch tijd genoeg). Ik blader wat door het gastenboek, en de reacties van lopers zijn leuk om te lezen. Zelf voeg ik ook maar een stukje toe, zodat mensen na mij dat weer kunnen lezen. Met moeite sta ik na een tijdje toch maar op om door te lopen. Het gaat de A15 over, en ik maak even gebruik van de benzinepomp daar om wat extra water mee te nemen en van het toilet gebruik te maken. Daarna ga ik weer echt op weg. De route gaat wederom over een tiendweg, en loopt daarna door een prachtig stuk weidevelden. De velden zijn in beheer van natuurmonumenten, met veel grienden en vogels, en liggen langs de Merwede. Langs de oevers van de rivier rust ik even uit. Het is hier druk met dagjesmensen, die even een stukje wandelen. De zondagochtendrust is hier voorbij.

Het laatste stuk loopt langs het kanaal, vier kilometer lang. Deze stukken zijn denk ik speciaal om mij te laten wennen aan lange stukken rechtdoor lopen, zonder verdere afwisseling šŸ˜‰ Het is slalommen tussen de schapen en lammetjes door, en dan met name door hun uitwerpselen die de dijk bedekken. Het laatste stuk kom ik een medewandelaar tegen, en al kletsend lopen we door naar Gorinchem. Zo gaat het ineens weer snel, en zit de route voor vandaag er weer op. Ik had nog best een uurtje door willen lopen, maar dat komt logistiek niet zo goed uit. Nu kan ik mooi volgende keer beginnen met het pondje over het water. Maar dat is pas over een paar weken. Komende weekenden zijn druk met andere afspraken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *