Etappe 5

Etappe 5

Het is alweer een week geleden dat ik Etappe 5 liep. Daarna ben ik een week ziek geworden, maar ik denk toch niet dat dat aan deze etappe lag šŸ˜‰

Het was een prachtige lentedag, een beetje zoals vandaag maar dan iets warmer. We zijn net een weekje terug van vakantie in AziĆ«, en ik heb weer zin in de lente en in het wandelen. Ik start in Gouda-Goverwelle en heb al snel de route weer gevonden. Het is vandaag niet zo’n lange etappe, ongeveer 13 kilometer, maar om weer te starten wel lekker. Het gaat opnieuw door de weilanden, eerst voornamelijk onverhard, tot aan Haastrecht. Hier stop ik voor koffie met appeltaart. Ik durf nog niet buiten te blijven zitten, want het koelt dan toch wel snel af. Mijn extra truitje gaat in ieder geval uit, want het is echt warm vandaag.
Na Haastrecht volgt het pad voornamelijk de rivier de Vlist. De wegen worden dan verhard, met veel fietsers en andere wandelaars. Het lijkt of iedereen massaal naar buiten is gekomen op de eerste lentedag. Krokusjes, sneeuwklokjes en zelfs lammetjes maken het plaatje compleet. Voor het eerst loop ik ook in ‘colonne’; voor mij zie ik nog wat wandelaars en ook achter mij lopen mensen dezelfde route.
Al vroeg in de middag kom ik aan in Schoonhoven, waar de route vandaag eindigt. Het is nog vroeg, dus ik ga het hier gezeten “Zilver- en klokkenmuseu’m” bezichtigen. Mooie verzameling zilver in een leuk overzichtelijk museum. Schoonhoven lijkt een gezellig havenplaatstje, maar ik besluit toch terug te gaan richting Rotterdam. Volgende etappe start weer hier, en dan loop ik verder door Schoonhoven naar het veer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *