Arnhem naar Renkum: na de ergste etappe de mooiste etappe

Arnhem naar Renkum: na de ergste etappe de mooiste etappe

We slaan een klein stukje over. Logistiek kwam dit beter uit zo. We starten dus in Arnhem bij het station. Al snel moeten we een stukje klimmen en lopen dan door een mooie wijk de stad uit. We lopen door de mooie parken Groot Klimmendaal en Mariendaal. Onderweg een bijzondere berceau, aangelegde waterpartijen en kamelen. Een bijzonder stuk.

Vervolgens wordt het lastiger. Het pad is door de vele regen en hoge waterstand helemaal onder gelopen. Er kwamen al mensen terug die zeiden dat je er niet langs kon. Naast het pad lag echter een dijk, die weliswaar vol stond met enorm hoog gras en brandnetels, maar wel droog was. We waren zo te zien niet de eersten die zich hier een weg doorheen baanden. Ook onderweg komen we wandelaars van de andere kant tegen. Tja, terug en omlopen was helemaal niet handig!


Na dit vermoeiende stuk komen we gelukkig snel langs een camping met cafeetje. Een prima plek om even pauzeren. De route volgt daarna de Nederrijn. Gelukkig vanaf een afstandje, want ook hier ligt er veel water en zijn hele stukken weiland onder gelopen. We lopen op een soort berg die parallel loopt met het water. Vanuit de hoogte kunnen we het dus allemaal goed zien en toch droge voeten houden.

De route is vandaag prachtig! We lopen door de bossen bij Doorwerth. Bij het kasteel is het wel weer tijd voor een volgende pauze op de gezellige binnenplaats. Het kasteel is wel echt zoals je je een kasteel voorstelt: met slotgracht en torentjes. Misschien nog eens terug om het te bezoeken. 

Bij Renkum loopt de route vlak langs de Nederrijn, en we denken met dit vele water zelfs er doorheen. We nemen de gok niet en kiezen voor de hoogwaterroute. Minder spannend, maar wel begaanbaar! Omdat we het niet zo spannend vinden om in Renkum langs de weg te lopen, nemen we bij de eerste bushalte die we tegenkomen de bus terug. Ondanks het vele water een prachtige wandeling!