Etappe 2

Etappe 2

Een korte etappe. Het is een onverwacht zonnige dag in januari, en ik besluit een korte etappe te lopen. Aan de ene kant omdat mijn conditie momenteel niet zo goed is, aan de andere kant om zo voor de volgende etappe wat beter uit te komen. Ik loop dus van het Amsterdamse Bos naar Aalsmeer, bij elkaar een kilometer of tien.

De route vandaag vind ik niet zo spannend. Het eerste stuk is langs de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. Het waait hier behoorlijk, en mijn nieuwe soft-shell bewijst dat het een goede aankoop was. De sjaal en de handschoenen moeten uit de tas, want de wind is toch nog behoorlijk fris. Het eerste stuk is langs een autoweg, maar verderop wordt het een fietspad. Het is nog aardig druk op deze zonnige winterdag, voornamelijk met (sport)fietsers en hardlopers. Na de kade buigt het pad wat af en loopt door een mooi stukje langs de Molenpoel. Ondanks dat ik net pas op weg ben, kan ik toch de picknickbankjes op een mooi zonnig veldje niet weerstaan. En het is tenslotte maar een korte wandeling, dus hier lekker een kopje thee drinken kan best!

De rest van de route loopt door kassenbouw richting Oosteinde, ik denk tenminste dat het Oosteinde is. Een lange staat met huizen onder de rook van Aalsmeer. In het midden van deze lange straat stop ik bij een restaurantje voor een kop koffie en een tosti. Er is niet veel in dit dorp, en dit is open en er zijn ook nog aardig wat mensen binnen. Het is een soort combinatie van een Skihut en een Beachclub. In de aangrenzende hal kun je beachvolleyballen.

Na deze stop is het nog een leuk stukje over een dijk naar de bloemenveiling in Aalsmeer. Al snel ben ik bij het eindpunt van deze (erg korte) route, waar ik de auto heb geparkeerd. Volgende keer hier weer starten en dan door naar Reeuwijk, is het plan. Geen foto’s van deze etappe, want ik ben het toestel vergeten.